Реалізація заходів цільових галузевих програм.

В громаді затверджені ще селищною радою та реалізуються заходи цільових галузевих програм. Також затверджуються нові програми, такі як підтримка підрозділів Збройних Сил України. З початку року Силам оборони передано грошову субвенцію на суму 14 990 000 гривень.

З метою підтримки закладів освіти, заохочення учнів в рамках програми «Освіта Дворічанщини» виділено 1 723 000 гривень на виплату відпускних та оздоровчих педагогічним працівникам та 75 600 гривень на грошову винагороду випускникам ліцеїв. Для соціальних гарантій медичним працівникам передбачені кошти в сумі 851 480 гривень. Надано одноразову грошову допомогу військовослужбовцям на суму 4 020 000 гривень.

Це стало можливим завдяки виконанню бюджету селищної ради по власних надходженнях (за що дякуємо платникам податків) та отриманій дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією російської федерації.

Співпраця з благодійними організаціями.

Усі люди мають право на захист і добробут. В цей нелегкий час звертаємося до благодійників і отримуємо підтримку. Цінності благодійних організацій ґрунтуються на милосерді, любові та взаємодопомозі, принципи на повазі, відповідальності, чесності та гуманності, а проєкти несуть милосердя і допомогу.

Службові автомобілі Дворічанської селищної ради, транспорт комунального підприємства «Дворічна», шкільні автобуси або втрачені під час окупації, або пошкоджені внаслідок обстрілів території. Від фонду «Партнерство за сильну Україну» отримали такий вкрай необхідний транспортний засіб. Також отримали генератори, зарядні станції, роутери, бронежилети, аптечки, паливо – все це служить під час поїздок по території громади. 

Наша вдячність фонду ADRA Ukraine за щомісячні продуктові набори та щотижневий хліб. 

Благодійні фонди «Харків з тобою», «Незламний Харків», «Мирне небо», World Central Kitchen, «Право на захист», «Простолиць» надають гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів, ліків, корму для тварин, юридичної допомоги.

Благодійна організація «Міжнародний благодійний фонд Добра та любові» надала допомогу у вигляді продуктових наборів нашим ВПО.

Фонд «Порятунок України»  надав грошову допомогу жителям на території громади у розмірі 10 800 гривень кожному, а також медичну допомогу та ліки для тих, хто потребував.

Обласна організація товариства Червоного Хреста – надійний партнер. Отримуємо гуманітарну допомогу у вигляді продуктів, гігієни, предметів побуту. Багатьох мешканців евакуйовано  за допомогою евакозагону Червоного Хреста.

Координаційний гуманітарний центр координує зусилля благодійників, надає необхідні контакти для того, щоб ми могли забезпечувати гуманітарні потреби жителів деокупованих населених пунктів громади, ВПО, мати змогу проводити заходи в безпечних умовах.

Якими б сильними ми не були, підтримка збільшує наші сили. Благодійна допомога – це не тільки матеріальна підтримка, але й прояв неймовірної людяності та доброти. Хай ваша доброта і щедрість повертаються до вас сторицею.