Фото без опису

З початком війни житлові умови для мільйонів українців стають дедалі небезпечнішими. В складній ситуації зараз опинились громадяни, які евакуювалися з районів з активними бойовими діями.

Евакуйовані жителі нашої громади вже тривалий час проживають не у власних домівках, мають адаптуватись до нових умов. Люди працездатного віку знаходять роботу на новому місці. Пенсіонери сподіваються на допомогу. Люди пенсійного віку зможуть отримати 5 000 гривень на потреби в зимовий період за рахунок коштів бюджету Дворічанської селищної громади, передбачених на виконання заходів Програми соціального захисту населення.

Матеріальна допомога надається один раз на рік.

Допомога надається непрацюючим громадянам віком від 60 років, які зареєстровані в Дворічанській громаді  та виїхали в безпечні місця на території України, на підставі їх письмового звернення та документів:

  • заява особи про надання допомоги зі згодою на обробку та використання персональних даних (зразок додається), засвідчена підписом заявника;
  • копія паспорта громадянина, якщо паспорт громадянина України виготовлений у формі картки (ID-паспорт), додатково слід подати документ, виданий компетентним органом, про реєстрацію місця проживання заявника, засвідчена підписом заявника;
  • копія реєстраційного номера облікової картки платника податків отримувача допомоги (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган Державної фіскальної служби і мають відмітку в паспорті) засвідчена підписом заявника;
  • довідка внутрішньо переміщеної особи (ВПО), засвідчена підписом заявника;
  • довідка про доходи за І півріччя 2024 року;
  • інформація про реквізити банківського рахунку заявника.

Матеріальна допомога призначається та надається у разі, якщо середньомісячний сукупний дохід заявника за І півріччя 2024 року не перевищує три прожиткових мінімуми для осіб, які втратили працездатність (у 2024 році ця сума становить 7083 грн. (2361*3).

Заяви подаються до 15 жовтня 2024 року.

Розглядаються заяви з повним пакетом документів.

Надсилати за адресою: відділення Нової пошти 68, м.Харків, Мороз О.М. +380660592541, відділення Нової пошти 106, м.Харків, Смотріна І.П. +380958570663, відділення Нової пошти  85, м.Харків, Зелена Н.Г. +380506467585.

Сподіваємося, що надана можлива допомога надзвичайно важлива та дозволяє зменшити вплив війни на тих, хто найбільш вразливий.

Зразок заяви тут ()

Примітки: вимоги до копій документів - розбірливі, не засвітлені, без зайвих предметів;

Як завіряти копії - під кожною копією аркуша документа пишемо текст: 'Згідно з оригіналом', потім пишемо поточну дату, ставимо особистий підпис, Прізвище та ініціали.

В інформації про реквізити банківського рахунку обов’язкова наявність назви банку.