Фото без опису

В умовах воєнного стану першочерговим завданням педагогічних колективів є створення безпечного освітнього середовища з метою реалізації прав дітей на безпечні та нешкідливі умови навчання.

У рамках проведення Тижня  безпеки життєдіяльності  та дня цивільного захисту з метою відпрацювання правил евакуації у випадку терористичної чи іншої загрози життю, поводження з вибухонебезпечними предметами, надання першої домедичної допомоги  в освітніх закладах Дворічанської громади пройшли тематичні заходи. Навички, що учні отримують під час таких навчань, сьогодні актуальні, бо практично можуть врятувати життя кожного з нас.

Так у Дворічанському ліцеї протягом тижня проведено відеоуроки для учнів 1-4 класів «Безпека в побуті. Правила безпечної поведінки. Сам вдома»,  «Правила поведінки під час повітряної тривоги у школі та вдома» «Рюкзак безпеки»,  для учнів 5-11 класів вікторина «Безпека в побуті й навколишньому середовищі», проведено «Уроки мінної небезпеки», години спілкування «Пам’ятка. Дії людини під час радіаційної небезпеки», «Дії людини під час хімічної небезпеки»

26 квітня було присвячено Дню пам’яті Чорнобильської трагедії. Мета дня полягала в ознайомленні учнів з подіями чорнобильської катастрофи та її наслідками, розвитку інтересу до минулих подій нашої Батьківщини, вихованні почуття відповідальності за свої вчинки.

В цей день педагогами 1-4 класів проведено віртуальну мандрівку «Україна. Чорнобиль». Діти присвятили Дню пам’яті свої малюнки. Для старшокласників класні керівники провели уроки-пам’яті на тему «Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить…» Вчителі розповіли дітям про події, які змінили світ, та познайомили з важливими уроками, які несе історія. Розуміння цих подій допоможе дітям усвідомити важливість безпеки та екології, а також пам’ять про жертв Чорнобиля завжди буде нагадувати про потребу в обережності та відповідальності.

https://www.facebook.com/share/v/KVE38V3BJu7dxdxw/

 

Вчителі Колодязненського ліцею  пройшли курс підвищення кваліфікації «Цивільна оборона та захист у надзвичайних ситуаціях» на платформі масових відкритих онлайн-курсів Prometheus.

Діти  переглядали відеофільми:

- Ознайомлення з Пам’яткою ДСНС щодо правил поведінки (порядку дій) населення у разі виявлення підозрілого об’єкту, вибухонебезпечного предмету.

- Кроки порятунку. Як рятувати людину під час критичних кровотеч.

- Курс «Домедична допомога в умовах в умовах воєнного стану для цивільних осіб».

- Про мінну небезпеку «Не поспішай»

- Екстрена валіза. Рюкзак для евакуації

- Правила поведінки цивільного населення під час війни, військового стану

Мультфільми:

- Пес Патрон та Вовк Діккі шукають дрейфуючу міну в морі.

- Мультфільм про небезпечні предмети

- Пригоди лисенят.

Брали активну участь в онлайн-вікторинах:

- «Безпека життєдіяльності» Презентація безкоштовно. Дистанційне заняття.

- Вікторина на тему «Цивільний захист»

- «Моя безпека – запорука мого здоров’я».

Малювали малюнки, розв’язували кросворди, ребуси.

https://fb.watch/rMplM6vcYh/

Фото без опису

Тиждень знань з безпеки життєдіяльності , День цивільного захисту став цінним досвідом для всіх.

Учасники освітнього процесу  здобули важливі знання та навички, які допоможуть їм діяти правильно та злагоджено у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Дбаючи про безпеку дітей, ми дбаємо про наше майбутнє!